Den Haag

Den Haag

De 'Hofstad' Den Haag heeft veel te bieden. De politieke hoofdstad is de plek van de Tweede Kamer en het Binnenhof. Ook zijn er verschillende mooie musea, zoals het Mauritshuis. Je vindt er chique winkelwijken, zoals rondom het werkpaleis van de koning Noordeinde, maar ook gezellige, hippe pleintjes in het Zeeheldenkwartier. Ook voor de wandel- en fietsliefhebber heeft Den Haag veel te bieden door zijn lange kustlijn en vele parken. Kortom, Den Haag is de perfecte stad voor een dagje of weekendje weg.

Het centrum

Vanuit Den Haag Centraal Station loop je zo het centrum van de stad in, waar veel bezienswaardigheden dicht op elkaar liggen. Neem bijvoorbeeld een rondleiding door het Binnenhof, de Ridderzaal, en de Eerste en Tweede Kamer. Mis vooral ook het aanzicht op het Binnenhof vanaf de Hofvijver niet.

Naast het kantoor van de premier op het Binnenhof, het 'Torentje', vind je het Mauritshuis, waar o.a. Het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer te zien is. Vlakbij ligt ook het Haags Historisch Museum. Tegenover de Hofvijver vind je nog het Museum De Gevangenpoort, waar o.a. de nationale collectie martelwerktuigen te zien is. Aan het einde van de Grote Marktstraat, vind je nog een bijzonder museum: het Humanity House, waar je kan ervaren hoe het voelt om te moeten vluchten door een ramp of conflict.

Winkelen kan goed in de Spuistraat en Grote Marktstraat, waar veel grote ketens als Bijenkorf, HEMA en H&M zitten. Tussen deze straten loopt de Passage, een chique winkelcentrum. Rondom de Grote Kerk en het Oude Stadhuis vind je sfeervolle middeleeuwse straatjes met authentieke winkeltjes. Voor een leuk terrasje kan je het beste naar de Grote Markt of naar het Plein.

Chinatown

In Chinatown vind je een mix van Chinese, Indonesische, Japanse en Vietnamese culturen. In de Wagenstraat staat een unieke Chinese toegangspoort, gemaakt van originele Chinese materialen. Je kan hier proeven van authentieke Aziatische keukens en je vindt hier ook winkeltjes met zijden, porselein en antiek.

Hofkwartier

Het Hofkwartier is een chique gedeelte van het centrum, waar Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning, zich bevindt. Achter het paleis vind je de Paleistuin, een mooi aangelegd park, van waaruit je ook de Koninklijke Stallen en de Koninklijke Huisarchief deels kan zien. Rondom de straat Noordeinde vind je chique, authentieke winkels, waaronder een aantal hofleveranciers. Andere sfeervolle restaurants en winkeltjes vind je rondom de Prinsestraat en de Oude Molstraat.

Buurtschap 2005

Een andere chique wijk in het centrum is Buurtschap 2005. Het Lange Voorhout is één van de bekendste en mooiste straten van Den Haag, waar vaak festivals en andere evenementen plaatsvinden. Aan het einde van de straat vind je Hotel des Indes, een opvallend chique geel gebouw, waar veel buitenlandse staatshoofden hebben geslapen. Hiernaast ligt het museum Escher in het Paleis, waar interessante optische illusies hangen van de Nederlandse graficus. In de Denneweg vind je veel leuke, bijzondere restaurantjes en winkels. Loop ook eens langs de Hooigracht, dit is een mooi stukje Den Haag!

Stationsbuurt en Schilderswijk

Multicultureel

Haagse Markt

Haagse Hout

Aan de oost kant van het station vind je het stadsdeel Haagse Hout, waar je mooie, grote, en statige huizen vindt. Hier wonen ook de koning en zijn familie in Paleis Huis ten Bosch. In het Haagse Bos en op Landgoed Clingendael kan je heerlijk wandelen of picknicken. Op Landgoed Clingendael vind je ook de bijzondere Japanse Tuin, die maar 8 weken per jaar open is. Het Louwman museum is een must voor autoliefhebbers.

In de Tweede Wereldoorlog werd een groot gedeelte van het zuidelijke deel, Bezuidenhout, verwoest door 'vergissingsbombardementen' van de geallieerden. Er loopt een interessante route door de wijk, waar je meer kunt leren over deze geschiedenis.

Scheveningen

Scheveningen & Belgisch Park: strand

  • Bezienswaardigheden: Boulevard, Pier, Kurhaus, Madurodam, AFAS Circustheater
  • Musea: Beelden aan Zee, Muzee Scheveningen
  • Eten/drinken: Crazy Piano’s café
  • Winkelen:
  • Belgisch Park (Gentsestraat, Stevinstraat, Harstenhoekplein)
  • Meijendel en Nationaal Park Hollandse Duinen

Kijkduin

Boulevard en Deltaplein

Westbroekpark

Of fiets een gedeelte van de Nederlandse LF Kustroute.

Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is een sfeervolle wijk net buiten het centrum van Den Haag. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Vredespaleis. Je vindt hier ook het museum Panorama Mesdag, met het bekende enorme panorama schilderij van Scheveningen.

De wijk is vooral geliefd om zijn knusse leuke winkelstraten en hippe restaurantjes, zoals in de Piet Heinstraat, Prins Hendrikstraat en het sfeervolle Anna Paulownaplein. Ook in de buurwijk Regentessekwartier vind je leuke, levendige straten, zoals de Weimarstraat (met o.a. Love & Peas). Het zijn wijken waar Haagse locals graag komen.

Statenkwartier

Het Statenkwartier ligt tussen het centrum en het strand in. Hier staan mooie Art-Nouveau villa's en één van de bekendste winkelstraten van Den Haag, de Frederik Hendriklaan of de 'Fred', waar je veel gespecialiseerde winkels vindt.

De wijk grenst aan de Scheveningse Bosjes en het Park Sorghvliet, waar de ambtswoning van de premier staat: het Catshuis. In de wijk vind je ook het Kunstmuseum (vroegere Gemeentemuseum) voor moderne kunst, het Museon en het Fotomuseum.

Archipelbuurt

De Archipelbuurt is de van oudsher Indische wijk, waar veel goede Indonesische restaurants te vinden zijn, zoals The Raffles. Ontdek leuke hofjes rondom het Bankaplein en het Prinsevinkenpark. Ook vind je er de graven van historische Nederlandse personen als Thorbecke en Troelstra. Op de grens van deze wijk ligt ook miniatuur stad Madurodam.

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven